fbpx

Strateegiline personalijuhtimine – kas taas üks loosung?!

Sel kevadel sai palju tagasisidet Taavi Veskimäe arvamus, mis ta finantsjuhtide konverentsil välja ütles: “Eesti ettevõtted pööravad liiga palju tähelepanu finantskapitalile ja vähe inimkapitalile.” Ühtlasi kutsus ta juhte üles kaasama personalijuhte olulisematesse otsustesse. Teema üle arutleb PARE liige Aet Purk.

Personalijuhina olen Taavi Veskimäega vägagi nõus. Samas näen, et see pole nii lihtne. Probleem ei ole mitte niivõrd juhtides, kes ei taha personalijuhte kaasata, või selliste personalijuhtide puudumises, vaid pigem „strateegilise personalijuhtimise“ erinevas mõistmises ja sellest tulenevates ootustes. Loomulikult, meil on organisatsioone, kus strateegiline personalijuhtimine toimib ning tegevjuht ja personalijuht töötavadki paarisrakendina. Aga julgen ka väita, et on palju neidki organisatsioone, kus strateegiline personalijuhtimine väljendub vaid sõnades.

Näide elust: organisatsioon otsib personalijuhti ja töökuulutuses on kirjas, et oodatakse strateegilist personalijuhtimist. Leitakse sobiv inimene. Kandidaat küsib värbamisvestlusel, mida tulevane tööandja sõna strateegiline all silmas peab, ja kuuleb,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt