fbpx

Andmeteadus kui abiline nelja Eesti firma näitel

Starship Technologiese pakirobot

Kui Directorist sai lugeda andmeteadusest ettevõtja vaatenurgast üleüldiselt, siis Inseneeria toob Teieni neli Eesti ettevõtet – Taxify, Mooncascade, Starship Technologies ja Proekspert,  kes andmeteadust juba edukalt kasutavad. Sellest, kuidas nad seda teevad, kirjutab kaasautor Maria Vous.  

Taxify

Taxify on 2013. aastal asutatud eestimaine tehnoloogiafirma, mis arendab ülemaailmset taksode ja sõidujagamise platvormi. Taxify tegutseb 20 erinevas riigis Euroopas, Aafrikas ja Kesk-Ameerikas, vahendades aastas kümneid miljoneid sõite enam kui 3 miljonile kliendile. Ettevõte kasvab iga kuu 15-25%, olles selle näitajaga täna kõige kiiremini kasvav Euroopa taustaga sõidujagamise platvorm.

Nagu igale ettevõttele, on ka Taxifyle kõige olulisem nende poolt pakutava teenuse efektiivsus. Näiteks – kui iga telimuse pealt juhi rakenduse kasutamist mõne sekundi võrra kiirendada, siis võidetaks iga kuu mitme aasta jagu sõiduaega. Kuidas seda aga andmete abil teha?

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt