fbpx

Meiren: lumesahkadest prügiveoki prototüübini

Meiren Engineering OÜ tootearenduse peadisainer Raoul Renser (Foto: Meeli Küttim).

Teehooldus on valdkond, millest Eestis ülearu palju räägitud ei ole, aga kus üha enam hinnatakse keskkonnasõbralikkust ja otsitakse võimalusi innovatsiooniks. Ligi 15 aastat lumesahkade arendamisele ja tootmisele keskendunud Meiren Engineering OÜ inseneridel ideid jagub, kusjuures kevadeks plaanitakse jõuda prügiveoki prototüübi ehitamiseni. Lähemalt räägib firma tootearenduse peadisainer ja juhatuse liige Raoul Renser, keda küsitles Inseneeria kaasautor Gerli Ramler.  

Renseri sõnul on teehoolduses võrreldes ettevõtte algusaastatega palju muutunud. „Aina rohkem pööratakse tähelepanu keskkonnasõbralikkusele: lumesahk ei tohi tekitada müra, teepuhastamise kvaliteet peab olema parem, et saaks hakkama vähema soolaga, lumesahad on läinud oluliselt suuremaks, kuna ühe autoga soovitakse puhastada üha laiemat teed. Moodsate lumesahkade terad peavad teepinda kopeerima, sealjuures müra summutades,“ loetleb ta.

Rootsis näiteks peab üks lumesahaauto koos esi- ja külgsahaga puhtaks lükkama 8,7 meetri laiuse kiirtee.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt