fbpx

Isejuhtivate busside kogemus: tehisintellekt tuleb niikuinii

Isejuhtiv buss Tallinnas (Foto: EU2017EE)

Ehkki Tallinnas suvel mõned nädalad sõitnud isesõitvad bussid ehmatasid jalakäijaid või venisid mõnede reisijate arvates aeglasemalt kui jalakäijad, on lõppkokkuvõttes kõik rahul: esimene kogemus on käes ja edasi saab minna ainult paremaks, kirjutab Kaido Einama (am.ee).

Neli aastat tagasi kirjutas Inseneeria, et futuroloogide ennustuste järgi jõuavad isejuhtivad bussid tänavale millalgi 2017. aasta jooksul. Siis oli ka teada esimene konkreetne projekt, mille raames juba plaaniti neid tänavale lasta – London tahtis transfeeri lennujaamadest teha juhivabalt, eraldades selleks muust liiklusest isoleeritud rajad.

Nüüd, 2017. aasta sügisel, võime öelda, et kõik on toimunud hoopis kiiremini. Juba sõitsid esimesed bussid ka Tallinna tänaval ning kes tahab, võib omale Tesla osta ja käed roolist lahti lasta. Ka laiatarbesõidukid saavad juba teatud olukordades ise, ilma juhita hakkama. Nüüd jääb üle vaid loota, et sama ajakirjanumbri ennustus tehisintellekti ja singulaarsuse saabumisest 2017.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt