fbpx

Eksperiment: kas elektriauto on normaalne?

Hyundai Ioniq (Foto: www.hyundai.news/eu)

„Elektriauto on uus normaalsus. Võtsime Hyundai Ioniqu – ühe täitsa normaalse elektriauto, mis mõni aeg tagasi Eestisse jõudis ning tegime sellega natuke katseid. Ei, me ei sõitnud Tartusse, vaid hoopiski Rakverre ja igale poole, kuhu vaja. Me sõitsime normaalse autoga normaalselt nagu teeks normaalne Eesti inimene, kellel on üks auto, millega kõik sõidud ära teha,“ kirjutavad Argo Verk ja Ylle Tampere (Accelerista). Tulemus? Särtsakas Ioniq kannatab võrdluse „tavalise” autoga ära küll, üllatusena ei ole isegi sääst nii suur kui arvata võiks. Normaalne auto, normaalselt kulutab. Normaalne.

Elektriautol Ioniq on peal 28 kWh liitiumioon-polümeeraku, millega kirjade järgi peaks ühe laadimisega saama sõita 250–280 kilomeetrit. Päriselus sõltub sõiduraadius oluliselt sõitjast, aga ligi paarsada kilomeetrit ühe jutiga ei peaks olema probleem.

Ioniqu 88-kilovatise (120 hj) elektriajami maksimaalne pöördemoment 295 Nm on juhi käsutuses samal hetkel,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt