fbpx

Tipid-nipid ehk Steve Jobs teadis, kuidas solvangule vastata

Steve Jobs (Wikicommons)

Mis saab siis, kui keegi esitab sulle kompromiteeriva küsimuse või – oh õudust – isegi süüdistuse? Jobs oli ise küll teada-tuntud solvaja, aga ta teadis ka, kuidas solvanguteke elegantselt ja oskuslikult vastata. 20 aastat tagasi oli üks konverents, kus ta esines (naasnud äsja Apple’isse, kust ta oli enne välja söödud), kui keegi saalist ütles talle midagi solvavat.

Sellest, mida Jobs selle peale tegi, saab välja noppida mõned olulised nipid:

  1. Võta esmalt aega ja tee üks korralik paus. See paus võiks olla ikka vähemalt 10 sekundit, et vastus hästi läbi mõelda.
  2. Seejärel nõustu oma solvajaga. Kummaline küll, kuid see tekitab teadlaste hinnangul parima tulemuse, kui on tarvis kellegi meelt muuta.
  3. Aita inimestel näha suurt pilti. Alati pole oluline detailidest kinni hoida ja kõike teada, mis su ettevõttes toimub. Vahel on oluline hoida hoopis inimeste kurssi ja juhtida nende ühist visiooni.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt