fbpx

Tahad ellu jääda? Kiika avatud innovatsiooni poole

Euroopa Innovatsiooniakadeemia president Alar Kolk (Foto: Urmas Kamdron)

Ettevõtjad peavad üha kavalamalt toimetama, et konkurentsis püsida. Avatud innovatsioon võimaldab firmadel, eraisikutel ning avaliku sektori asutustel üksteise tugevusi kombineerides koostööd teha, luues nii tooteid ja teenuseid, mis annavad konkurentsieelise. Maria Vous vestles Euroopa Innovatsiooniakadeemia presidendi Alar Kolgiga sellest, kuidas innovatsiooni saab enda kasuks tööle panna.

Miks on vaja avatud innovatsiooni?

Kolgi sõnul on seda vaja eelkõige sellepärast, et tootearenduse loogika on tänapäeva seotud maailmas täiesti muutunud: „Selle asemel et superdisainerid mõtlevad kuskil kabinettides lakke põrnitsedes uusi ideid välja, pöörduvad edukad ettevõtted kliendi poole – mitte ettevõte ei vali, mida toota, vaid turg valib, mida tarbida ja tootmine järgib neid valikuid.“

Üsna hästi tuntud näide sellisest klienti tootmisprotsessi kaasavast strateegiast on NIKEiD. „Nike kodulehel saab iga inimene endale oma jalatsid disainida. Ehk siis Nike ei ütle,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt