fbpx

Raha on vähe ja häid inimesi napib

Insenerimõtte vestlusnurk

Paides toimunud arvamusfestivalil leidis aset tööõnne teemal kaasavas vormis arutelu „Insenerimõte ajas“, mida juhtis Margus Arak Eesti Maaülikoolist. Teda toetasid Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) külalisprofessor, Eesti Inseneride Liidu president Arvi Hamburg ja Tallinna Tehnikakõrgkooli rektor Enno Lend, lisaks veel personalijuht Anu Ulp ja üllatusesinejana TTÜ elektroonikaprofessor Mart Min. Ülestähendusi insenerimõtte vestlusnurgast tegi Inseneeria kaasautor Paavo Kangur.

Diskussiooniga oli seotud ootus koguda ideid, kuidas teadvustada tehnikakultuuri ühtses kultuuriruumis. Lisaks oodati mõtteid sellest, kuidas suurendada inseneride arvu ning tõsta nende kompetentsi ja parandada nähtavust ühiskonnas. Ka sooviti koguda ideid, kuidas muuta teadmistel ja oskustel põhinev insenerimõte ühiskonnas käitumisnormiks.

Kindel on see, et lähikümnendil otsustab meie majandusarengu olemasoleva tööstuse tehnoloogiline ja turunduslik võimekus. Selle tagab inseneriteadus, inseneri ja teadlase koostöö.

Kus peituvad inseneeria probleemid? Suureks murekohaks tulenevalt demograafilistest muutustest on vastuvõtu vähenemine inseneriõpingutele.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt