fbpx

Elektritraktoriga otse merre? Miks ka mitte?

Elektritraktor (Foto: autori erakogu)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mida teha, kui rannaküla liivarand on kilomeetreid pikk ja meri läheb sügavaks pikkamisi, kuid väikelaevade jaoks pole randumissilda ning puudub süvendatud veetee? Eemale merre ankurdatud jahi juurde ja sealt kaldale pääseb vaid sõudepaadiga, mis on tülikas. Tegelikkuses oleks tarvis ratastel isesõitvat väikelaeva veeskajat ning ka laeva kaldale väljastajat, kusjuures need operatsioonid peaks olema jõukohased ühele inimesele, kirjutab TTÜ emeriitdotsent, mehaanikansener Tiit Tiidemann.

Veeskaja lahendusidee

Probleemi aitab lahendada ratasveoga liikuv akutoite- ja elektriajamiga motoblokk, mis ühenduses vastava raamkerega moodustab paadiveeskaja-väljutaja (edaspidi veeskaja). Selle ülesandeks oleks kanda väikelaev vette sügavuseni, kus see ujuma sobib.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt