fbpx

EBEC 2017 Brno: rikkalikult kogemusi ja inseneritarkusi

Mihkel Tomson annab tiimi näputööle viimast lihvi.

Insenerivõistluse EBEC üleeuroopalises finaalis Brnos võidutsesid Moldova tudengid, Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) nelik naasis rikkalike ja ülimalt vajalike kogemuste võrra rikkamana.

Tšehhis 31. juulist 8. augustini toimunud võistlusel osales kokku 115 Euroopa parimat inseneritudengit. Nende seas olid eestlased Pearu Jakob Ojamäe, Tõnis Alvet, Mihkel Tomson ning Matti Luik, kes olid lisaks kohalikule eelvoorule võidutsenud regionaalses voorus EBEC Baltic 2017 Jekaterinburgis.

Finaalis tuli eestlastel lahendada mitu praktilist ülesannet. Neist esimese püstitas Škoda ja seal tuli ehitada masin, mis suudab tõsta kolm kasti ühelt riiulit teisele, läbides vahepeal takistusraja. Teise ülesandega tuli välja Valeo (autovaruosi tootev Prantsuse firma) ning seal pidid osalejad disainima 13-kilosele laserile kinnitusmehhanismi, et seda saaks kinnitada auto katustel olevatele reelingutele. Disain pidi kannatama Velodyne LiDAR  lasersensorit, mille lasersensorite eesmärk on saada peegeldusi erinevatelt objektidelt nagu hooned, teised autod jne. Samas tuli arvestada mitme piiranguga: minimaalse ajaga võis korraga toimetada vaid kaks inimest,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt