fbpx

Rusikareeglid: eesmärgipärane treeningkoolitus

Kas kujutad ette sportlast treenimas olukorras, mil iga tund pingutust viib teda ilma selge visiooni ja sihita eri suunda? Mis oleks tulemus siis, kui järgemööda katsetada uusi treenereid ja nende meetodeid? Kas fookuses on treener ja tema pädevus või on ta pigem tööriist konkreetse eesmärgini jõudmisel? Sihiks peaks olema eesmärgipärane treeningkoolitus, kus koolitaja abil jõutakse konkreetsete tulemusteni. Lähemalt räägib Eero Palm.

Sisukas treeningkoolitus ei ole pelgalt meelelahutus. Selle eesmärk on teadlikult harjutada ja veel veidi harjutada, et tavaolukorras hakkaksid tööle õiged käitumismallid ning põhimõtted. Muidugi on hea, kui treening möödub inimlikus ja loomingulises meeleolus. Selleks on vaja mugavustsoonist väljuda ja hoida mõistlikku koormust, mis arendab. N-ö jooksupulss ei saa olla ei liiga suur (tekib ülekoormus) ega liiga väike (sel juhul ei oleks trennist kasu).

Do’s

Standardid paika

Enne treeningut peavad olema paigas selged pidepunktid.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt