fbpx

Triin Kask: naine, kes muudab tarkvara loomise veavabaks

 

Foto: Lilian Merila

3, 2, 1! NASA Marsi Orbiter startis suurte ootustega punase planeedi poole….. Ent vaid mõni minut hiljem hävitas lihtne inimviga 327,6 miljonit dollarit maksma läinud projekti täielikult. Hilisem analüüs näitas, et inseneride rühmad olid kasutanud eri mõõtesüsteemi. Lihtne, kuid äärmiselt kallis viga. Londonis paiknev Eesti tarkvaraettevõte Nevercode on võtnud missiooniks, et võimaldab kõikidel luua tarkvara ilma vigadeta. Kuidas ja miks, räägib Marie Jaksmanile ettevõtte kaasasutaja ja tegevjuht Triin Kask.

Probleemist sai lahendus

Tarkvaraarendus hõlmab lisaks põnevale koodi kirjutamisele ka mitmeid tüütuid ja rutiinseid tegevusi. Selleks et äge rakendus jõuaks kasutaja mobiili, on vaja kirjutada kood, testida selle korrektsust, parandada tekkinud vead, testida muudatuste õigsust ja nende sobivust algkoodiga ning kontrollida koodi eri seadmetel. Uuenduste ja täienduste korral tuleb kirjutada algkoodile lisad, neid testida ning kogu tervik jälle tarbijale edastada.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt