fbpx

Mõtteid juhtide strateegiapäevalt: milline on tuleviku liider?

 

Milline on juht aastal 2030? On ta inimlik või efektiivne? Millised on tema liidrivõimed? Mis on organisatsioonide ja juhtide edukuse alus? Kas selleks on teadlik liidrivõimete arendamine? Kui suurt rolli mängib õnnelik juhus? Neile küsimustele käis Invicta strateegiapäeva seminaril vastust otsimas Kadri Arula.

Juhtide arengufirma FCG Invicta on veendunud, et 2030. aastal on juhiks liider, kellel on olemas klassikalised liidrivõimed: visionaarsus, strateegilise suuna taju, energilisus ja initsiatiivikus. Samuti on olulised Rob Goffee ja Gareth Jonesi uuritud tänapäeva liidrile omased võimed, nagu empaatiline kindlameelsus, sotsiaalne taju, iseenda erilisuse taju ja selle kasutamine, oma nõrkuste valikuline demonstreerimine. 31. mail toimunud FCG Invicta läbiviidud juhtide strateegiapäeva osalejate küsitlus näitas, et senisele liidrivõimete mudelile tasub lisada järgmised omadused: positiivsus, julgus, inimlikkus, agiilsus, loomulikkus, mängulisus ja avatus.

Invicta liidrivõimete mudel on välja töötatud üle 10 aasta tagasi Rob Goffee ja Gareth Jonesi pikaajalise uurimistöö põhjal.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt