fbpx

Innovatsioon soojatootmises ehk viis küttematerjali Tallinna vangla katlamajas

Kaasajal juhib katlamaja kaugjuhtimise abil innovaatilisi IT-lahendusi haldav spetsialist. (Foto: Adven Eesti)

Hunnik sütt ja määrdunud katlakütja ei kuulu juba ammu katlamaja igapäevaellu. Tänapäeva katlamajad kubisevad kaasaegsest tehnoloogiast ja IT-lahendustest ning näiteks kaugküte tähendab puutetundlikke ekraane, arvuteid ja kaugjuhitavaid seadmeid. Modernsetest lahendustest räägib Inseneeriale lähiajal valmiva Tallinna vangla katlamaja näitel energiaettevõtte Adven Eesti arenduse ja investeeringute juht Priit Tiit.

Tark tellija ja Adveni lahendus

Kaasaegne katlamaja saab alguse targast tellijast, kes teab täpselt, mida ta saada tahab. Vangla küttelahenduse tellinud Riigi Kinnisvara AS (RKAS) andis Tallinna vangla avalikule konkursile ette tingimused vajalikest võimsustest ning varustuskindlusest kuni soojahinna muutumise põhimõteteni. Küll aga ei andnud RKAS ette lahendust, kuidas tulemuseni jõuda. Nii kujunes soojatootmise hankest lõppkokkuvõttes energiaettevõttes töötavate inseneride jõukatsumine kõige efektiivsema lahenduse leidmiseks.

Adveni insenerid alustasid töid koormusgraafikute modelleerimisest. Kuna kõik uued vanglad on lahendatud erinevalt,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt