fbpx

Eesti esimene isejuhtiv auto: kere Silberautost, tehnoloogia TTÜst

Silberauto disaineri Sven Selliku tehtud isejuhtiva auto eskiis.

Google, Mercedes-Benz, BMW, Apple ja veel terve pikk nimekiri tuntud tehnoloogiafirmasid nokitsevad kõik rohkem või vähem oma isejuhtivate autode kallal. Nüüd hakatakse sellist autot ehitama ka Eestis – Tallinna Tehnikaülikooli ja Silberauto koostöös, kirjutab tehnoloogiaajakirjanik Kaido Einama.

Ehkki isesõitmine ja isejuhtimine kipuvad inimestel tihti sassi minema, mõeldakse isejuhtimise all siiski ilma juhita autot, mis saab liikluses ise hakkama. Isesõitvad autod tulid tänavatele ju siis, kui kaarikute ja vankrite eest esimest korda hobused ära kadusid ja automobiilid ehk isesõitvad vankrid hakkasid maailma vallutama.

Isejuhtivate autodega on keerulisem. Ehkki nende tulekut ennustati juba ammu, sõidavad siiamaani teedel põhiliselt vaid katse-eksemplarid. Kuid tehnoloogiline plahvatus on kohe ukse ees.

Meie lõunanaabritel lätlastel on idufirma, mis sõitis autonoomse autoga Tartus. Samas aga tulid põhjanaabrite soomlaste isejuhtivad autod mullu juba liiklusse. Et Eesti ei jääks selles valdkonnas sabas-sörkijaks,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt