fbpx

Kas me suudame ebakindlusega toime tulla?

Käisin taas ühel innovatsiooniüritusel. Täpsemalt SEB Innovatsioonilaboris, kus hollandlane Patrick Van Der Pijl rääkis peamiselt eksponentsiaalselt kasvavatest ärimudelitest ja sellest, kuidas neid koostada. Mulle jäi aga kõrvu tema teine mõte, mis sellega kaasneb: kas me suudame ebakindlusega toime tulla?

Varem olid suhted, edu ja elu ise tunduvalt etteaimatavamad kui praegu ning üldine mõttelõngki jooksis pigem lineaarselt: esmalt tekkis idee, siis loodi kontseptsioon ja seejärel toode-teenus, mis siis toru mööda lõpptarbijani jõudis. Nii tehti aastaid, süsteem töötas jube hästi ning paljud said rikkaks ja edukaks.

Tollase kettsüsteemi asemel on nüüd võrgustikud ja valitsevad täiesti uued reeglid. Me mõtleme ja käitume teistmoodi. Varem otsisime kindlust– täna seda enam ei ole. Uues maailmas on asjad teisiti: it’s all about uncertainty, nagu ütles Van Der Pijl ehk kõik keerleb ebakindluse ümber. Tema sõnul tunnevad end rohkem kui pooled inimesed ebakindluses tegelikult ebamugavalt. Inimestele ei meeldi, kui neil pole kindlat suunda või teerada silme ees.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt