fbpx

Eestlaste võimalik missioon Nigeerias

Toorvee sissevool Abuja veepuhastusjaama.

Mitmed Eesti vee-ettevõtjad ja eksperdid on võtnud endale missiooniks õpetada nigeerlasi korralikult käsi pesema, viskama prügi prügikasti ja vältima reostunud vee kasutamist. Kuid enne veel, kui hakata nigeerlaste poole näpuga näitama, olgem enda vastu ausad, meil endalgi ei olnud aastakümneid tagasi päris selge, milleks seda kõike tegema peab, kirjutab Inseneeria kaasautor Riina Kallas.

Olukord Nigeerias on üsna hull. Alles hiljuti suri Lagoses kolm õpilast, kes osutusid koolitoidu kaudu levinud enam kui 1200 õpilast puudutanud epideemia ohvriks. Meie jaoks tavalisest veekäitlusest ning veeprotseduuridest tuleb seal rääkida, rääkida ja veel kord rääkida. Seda selleks, et muuta harjumusi ning hoiakuid, mis on väga visad muutuma.

Mittetulundusühinguga Pan African Vision for the Environment (PAVE) tehtavat koostööprojekti koordineeriv Eesti vee-ettevõtjate liidu (EVEL) tegevjuht Vahur Tarkmees ütleb, et sealne seis on ikka väga halb, lausa katastroofiline.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt