fbpx

TTK näitas Baltimaade ainulaadseimat raudtee õppekeskust

Tallinna Tehnikakõrgkooli raudteelabor. Foto: Kristjan Lepp

Tallinna Tehnikakõrgkool (TTK) sai omale Baltimaade moodsaima raudteeautomaatika labori koos Stadler FLIRT rongi vedurijuhi simulaatoriga, mis viib täiendkoolituse ja üliõpilaste väljaõppe täiesti uuele tasemele, kirjutab Inseneeria peatoimetaja Mari Kamps.

„Mul on heameel tõdeda, et meil on nüüd kaasaegne õppe- ja simulatsioonivahend, millega saame nii modelleerida kui simuleerida raudteeautomaatikat, liikluse juhtimist ja ka veduri juhtimist,“ ütles TTK transporditeaduskonna dekaan Tõnis Hintsov.

Arendusprorektor Anne Kraav meenutas, et kui paar aastat tagasi tekkis labori loomise idee, kerkis esile nii poolt- kui vastuargumente. „Ühelt poolt me ju teame, et TTK on ainus kõrgkool, kus on võimalik omandada raudteealast kõrgharidust. Samas aga ei olnud eriala väga populaarne ja ka üliõpilaste arv oli väike. Teisalt jällegi on arengud raudteel ja kogu selle raudtee automaatikasüsteemide ja vedurite juhtimissüsteemide jätkuv digitaliseerimine tekitanud olukorra, kus on väga-väga suur vajadus täienduskoolituse järele.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt