fbpx

Innovatsioon Eesti elektroonikatööstuses à la Incap

Incap Electronics Estonia OÜ juht Otto Richard Pukk. Foto: Arno Mikkor

Veel mõni aasta tagasi Saaremaal suurejoonelisi koondamisi korraldanud elektroonikatööstus Incap on rabelenud madalseisust välja, liikudes tõusuteel. Kasvuambitsioonid ja nutikad tootmislahendused tekitavad küsimuse – kuhu edasi? Kirjutab Inseneeria peatoimetaja Mari Kamps.

Eestis teatakse Kuressaares tegutsevat Incapi tõenäoliselt viimastel aastatel meediasse jõudnud koondamisuudiste tõttu. Mida aga paljud ei tea on see, et Soomes peakontorit ja Saaremaal ning Indias tehaseid omav Incap suutis Kuressaares langusele piduri peale tõmmata, näidates juba kahekordset kasvu. Incapi stabiilset rolli Saaremaa tootjate ja tööandjate seas sümboliseerib ka asjaolu, et tänavu tähistas tehas oma 17. sünnipäeva.

Saare hõnguga Incapi tehast asus möödunud aastal juhtima Rootsist Eestisse ja seejärel Saaremaale suundunud Otto Richard Pukk, kelle esivanemate juured asuvad just siin. „Mul on hea meel anda oma panus ja taastada tehase mõõdukas kasv, et saaksime Eesti taas elektroonikatööstuse rahvusvahelisele kaardile tuua,” põhjendab ta ning tõdeb,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt