fbpx

BuildIT 2017 – lammutada või renoveerida? See on küsimus!

BuildIT 2017 (Foto: Edmond Mäll /TTÜ)

Rahvusvahelisel ehituskonverentsil BuildIT 2017 arutleti, kas magalarajoonide korterelamud tuleks lammutada või renoveerida. Ettekannetest teemal „Deconstruction and Renovation” tegi ülestähendusi Martin Talvik.

Oma kogemusi Viljandi Ugala teatri rekonstrueerimistöödest jagas Nordeconi hoonete ehituse direktor Priit Luman. Ugala objektil töötas kõrghetkel üle 250 töölise ning keerulisi probleeme, mida tuli lahendada, oli palju.

Siim Suviorg Purustaja OÜ-st rääkis, kuidas õnnestus Eesti suurimal lammutusettevõttel taaskasutada Park hotelli (Gonsiori tn 20, kuhu ehitati Hilton Tallinn Park Hotell) lammutusel lausa 99% tekkinud jäätmetest.

TTÜ ehitusmaterjalide õppejõud Eneli Liisma andis ülevaate lammutusjäätmete taaskasutamisest Eestis ning maailmas ja arvutas kokku, et ühe hruštšovka-tüüpi korterelamu lammutamisest tekiks 2820 kuupmeetrit jäätmeid, millest 2350 on betoon.

Belgia lektor Luc Boehme pidas tehnilise ettekande betooni täitematerjali taaskasutamisest. Peame tõdema, et Eestit ei saa Belgiaga võrrelda – meil on betooni taaskasutamine alles lapsekingades,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt