fbpx

Bo Henriksson: jälgin ABB käekäiku Eestis niikaua kui saan

Bo Henriksson ABB Eesti tehases Jüris. Foto: Meeli Küttim

ABB Eestit 25 aastat juhtinud Bo Henrikssoni kabinet on Inseneeria külaskäigu ajaks juba üsna tühjavõitu – esimesi päevi on ametis uus juht Jukka Patrikainen, nii et endise juhi toas pole enam muud, kui mälestused ja ajutine peatuskoht. Teeneka tööstusjuhiga vestles tehnoloogiaajakirjanik Kaido Einama.

Kuid ABB üksused Jürisse kokku toonud ja selle Eesti üheks ihaldusväärseimaks tööandjaks vorminud Bo Henriksson hoiab endiselt asjadel silma peal ja lubab seda teha niikaua kui saab – see on ikkagi nagu oma lapse käekäigu jälgimine.

„Praegu võin tõesti rahuliku südamega asjad üle anda, tundub olevat õige hetk,“ põhjendab 25 aastat ABB-d Eestis ja 17 aastat Baltimaades juhtinud soomlane, miks ta just nüüd võttis aja maha ja otsustas minna pensionile. „See oli kõige sobivam hetk anda ettevõte üle noorematele. Olen ABB-s kokku olnud juba 36 aastat.“

Veerand sajandit tagasi,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt