fbpx

Arno Kolk: Eestis on ajud ja kogemused saada hinnatud tööstusriigiks

Eesti Elektroonikatööstuse Liidu tegevjuht Arno Kolk messil Instrutec. Foto: Kalev Lilleorg

Ajalooliselt on Eesti elektroonikasektor sama vana kui mujal maailmas. 1907. aastal hakati siin tootma telefone, 1920. aastail raadioid ning ka nõukogude ajal oli meie elektroonikatööstus väga tugeval tasemel. Täna luuakse Eestis tarkvara ja elektroonikaseadmeid nii kosmoselaevadele, lennukitele kui ka tootmisliinidele ning kahtlemata on meil olemas oskused ning teadmised luua allhanke kõrval ka kvaliteetseid valmistooteid. Kuidas sinnani jõuda? Oma mõtteid jagab Eesti Elektroonikatööstuse Liidu tegevjuht Arno Kolk, keda küsitles Inseneeria kaasautor Gerli Ramler.

„Eestis toodetakse tipptasemel elektroonikat, automaatikat ja infotehnoloogiat, olemas on kvaliteetne metalli-, plasti- ja puidutööstus, kuid enamik ettevõtteid viivad oma toodangu riigist kuhugi mujale, kus sageli needsamad detailid omavahel kokku pannakse ning kust need seejärel Eestisse valmistoodanguna tagasi jõuavad,“ selgitab Kolk.

„Peame hakkama mõtlema, kuidas oma toodangule rohkem lisaväärtust anda ning selleks on vaja kõigi tööstus- ja tootmissektorite koostööd.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt