fbpx

Märkmeid ehitusinseneride liidu esinduskogult

Eesti Ehitusinseneride Liit (EEL) tõmbas hiljutisel esinduskogul joone alla aastale 2016 ning heitis pilgu tulevikku.

Esinduskogul pidas kõne Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) Ehituse- ja arhitektuuri instituudi (EA) direktori kt professor Jarek Kurnitski, tehes ülevaate struktuurireformist ja tutvustades instituuti ning selle koosseisu kuuluvaid uurimisrühmi. „Ehitus on TTÜ-s kõige vanem, teatud perioodidel ka kõige kuulsam valdkond. Ehitus on oma positsiooni TTÜ-s parandanud ja selleks, et siin ülikoolis edukalt ellu jääda, tuleb võidelda. Ehituse kui valdkonna stardipositsioon pole üldsegi kehv,“ ütles Kurnitski.

EA instituut on ülikoolis suuruselt teine, kus täishõivega on 104 töötajat. Instituudis on kaheksa uurimisrühma ning seitse teadus- ja katselaborit. Õppejõudude seas on 14 korralist professorit ja neli külalisprofessorit. Lisaks on 47 doktoranti. Instituudi eelarve aastaks 2017 on 5 miljonit eurot.

„Doktorantidest praegu puudu ei ole, pigem napib tavalisi üliõpilasi – neid võiks olla rohkem. Neid on vaja,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt