fbpx

Kuidas toimetada rohelise kullaga ehk puitmajadest ühe ja teise külje pealt

Puitmajaklastri tegevjuht Lauri Kivil

Eesti puitmajasektor näitab küll stabiilset kasvu, kuid edulugu ei põhine koduturul. Lisaks enda kehtestamisele põhiturgudel peab konkureerima kolmandiku võrra odavamalt töötavate lätlase ja leedukatega. Valdkonna rõõmudest ja probleemidest tegi ülevaate puitmajaklastri tegevjuht Lauri Kivil, märksõnade abil juhtis vestlust Inseneeria peatoimetaja Mari Kamps.

2016 – väiksed majatootjad kasvasid

Eelmine aasta oli pisut imelik. Kui mitmed eelnenud olid ettevõtetele pigem kasvuaastad, siis mulluseid tulemusi vaadates hakkas silma, et nii mõnedki suured ettevõtted olid jäänud üsna samale positsioonile või oli mõningast müügitulu ja käibe kukkumist. Väiksed ettevõtted olid pigem positiivselt kasvanud. Klastri ja puitmajaliidu ettevõtete käive kasvas kokku 14 protsenti, mis iseenesest on hea ja tugev näitaja.

Sektor tervikuna on pidevas, stabiilses kasvus. Sel aastal on see kasv jäänud küll natuke tagasihoidlikumaks. Eks palju sõltub ka meie konkurentidest. Meie peamised eksporditurud on ju Norra,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt