fbpx

Frida Laigu: kui unistada, siis ikka suurelt

Frida Laigu (Foto Tiina Kõrtsini)

Tallinna Tehnikakõrgkooli (TTK) projekti „100 sammu inseneerias“ patroon Frida Laigu (19), valmistub Gustav Adolfi Gümnaasiumi lõpetama ja peab lähinädalatel otsustama, kas jätkata haridusteed Šotimaal või Eestis. Eakaaslasi ärgitab ta suurelt unistama. Reaalained fännava neiuga vestles Inseneeria peatoimetaja Mari Kamps.

Kuidas sattusid TTK projekti patrooniks?

Mind kutsus projektiga liituma selle väga energiline eestvedaja Anneli Ramjalg. Idee, innustada noori inimesi reaalainete ja inseneeria eriala poole vaatama, meeldis mulle kohe. Vahel võib olla, et noored ei ole sellest erialast teadlikud ja pealegi on see väga tore projekt, mis kutsub noori TTK-sse. Eelmisel sügisel oli TTK projekti raames Rube Goldbergi masina ehitamise võistlus, milles osales kaheksa võistkonda. Võistlus toimub ka sel sügisel ja see on tõesti väga lahe, sest paneb noori inseneriprobleemi omamoodi lahendama.

Võistluse võitjaid premeeriti sõiduga Koenigseggi autotehasesse.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt