fbpx

Tiim on lukus? Võti pole katki murtud, võtmeks on avatud vestlused

Inimesed (ja tiimid) lähevad vahel lukku. Juhtub. Seda saab aga vältida, kui räägitakse ausalt, mis on tähtis ja millest hoolitakse. Me kõik soovime, et meeskonnad kannaksid EEE kvaliteedimärki ehk vastaksid energilise, ettevõtliku ja eduka tiimi kriteeriumidele. Kaupo Saue räägibki sellest, kuidas oma tiim lukust lahti saada.

Kõik tiimid on unikaalsed elavad organismid. Nii nagu pole täiesti sarnaseid inimesi, pole ka lõpuni sarnaseid tiime. Uuringud näitavad, et vaid 30% töötajatest on oma tööle täielikult pühendunud, 20% on aktiivselt mittepühendunud ning ülejäänud jäävad kuhugi vahepeale. Ja vahel lähevad tiimid lukku.

Mida sellises olukorras teha?
Juht ei saa ise ja otse oma tiimi lukust lahti. Ta saab aga luua võimalikult turvalise keskkonna ehk avatud ruumi, kus positiivne muutus võiks toimuda. Selmet tiimiliikmeid lihtsalt kaasata, peaks ta võimaldama neil osaleda koosloomingus.

Juhi peamine roll on korraldada aega ja avada ruum tähendusrikasteks vestlusteks,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt