fbpx

Muutustele jalgu jääv ettevõte on surnud ettevõte

Elu kimab praegu nii kiirelt eest ära, et ei jõua silmagi pilgutada. Muudatused ja paindlikkus on aga ellujäämise alus, sest muidu neelavad teised jalgu jäävad ettevõtted lihtsalt alla. Sel teemal jagab Directoriga mõtteid PARE juhatuse liige ning siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse personalijuht Merje Laasi.

Näiteks IKT valdkond on tuntud kiirete muutuste poolest, sest elu liigub sektori sees väga tempokalt: uute tehnoloogiate turuletulek ja minek on igapäevane. Kui ettevõte on pidevas arengus, peavad töötajad kiiresti omandama uusi oskusi ja teinekord on vaja ka tegijaid juurde värvata. Loetud nädalatega.

See omakorda esitab juhtidele ja personalile küsimuse, kust leida uusi häid töötajaid, kui personalipuudus kummitab Eestis kogu IKT sektorit. Vahel aga polegi võimalik öelda, mis oskustega inimest ostitakse, või pole uue töö oskusi veel turul olemaski. Siin on kaks võimalust: kas otsida oskusi turult või koolitada oma töötajad ümber.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt