fbpx

Kiita või mitte kiita?

0

Heal lapsel mitu nime ning eestlast kirjeldatakse vahel näiteks nii: ta on kiituse suhtes tundlik, kiidab vähe ja ainult asja eest ning nii mõnigi kord, kui teda kiidetakse, tunneb ennast kehvasti. Miks siis? Tõesti, kiitmine on kahe otsaga asi. Kurioosumit selgitab lähemalt coach Ruti Einpalu.

Alustame kõigepealt sellest, mis kiitmine üldse on. Kiitus on sõnum, millega antakse edasi hinnang isikule, käitumisele või tulemusele. Küll sa oled tubli! Sa tegid seda hästi! Sa oled nii ilus. Põhirõhk on sõnal hinnang. See, et negatiivsed hinnangud on halvad, on üheselt mõistatav, aga mis siis positiivsete hinnangutega lahti on? Mida nad meiega teevad?

Kiitus kui kontrollimehhanism
Üks põhjus peitub selles, et meie kogemuse järgi peitub tihti sellise kiituse taga varjatud plaan meid kontrollida ja suunata teatud tegevusele. Igaüks on saanud oma elu jooksul mingit kiitust, mille ainus eesmärk on see, et me seda tubli olemist ja hästi tegemist usinasti jätkaksime. Kiitus on sellisel juhul nagu väline preemia, mis peaks kinnistama meie käitumist.

Tegelikult tunneme me intuitiivselt ära kiituse taga oleva ohu, et teine soovib meid muuta, et oma isiklikku status quo’d säilitada. Muutus meie arvelt? Tänan ei, ütleb enamik meist!

Kiituse jagamisel on oht, et kiitja paneb ennast kõrgemale tasandile ja nõnda peegeldab kiitus kaudselt üleolekutunnet. Kiitja võtab sageli hindaja rolli kiidetava suhtes: mina tean neid asju paremini kui sina ja mina ütlen, et sa tegid täna hästi. Ja kiidetav tunneb ennast kehvalt, sest ülevalt alla suhted just nii mõjuvadki.

Kiitus tekitab vastupanu ka siis, kui see on üldine, arusaamatu ja ei lange kokku saaja enesehinnanguga. Sel juhul tajume mittemõistmist ja ebamugavust ning sageli hakkame vaidlema.

Kiitus tekitab sõltuvust
Kiitus on väline motivaator, mis võib vähendada meie eneseusaldust, otsustusvõimet ja sisemist tasakaalu, asetades fookuse meist endist väljapoole. Meie heameel sõltub kellestki, kes on väljaspool meid, ja meie sisemine kontrollikese liigub väljapoole.

Supertulemuse ja nutikuse kiitmine võib viia selleni, et me soovime igas olukorras teha samasugust supertulemust ja olla sama targad. Selleks et mitte läbi kukkuda pisut väiksema sooritusega, ei võta me igaks juhuks proovikive enam ette ja valime lihtsama tee.

Kujuta ette, et sa õpid midagi. Midagi, mis on raske ja ei tule väga hästi välja. Sinu treener näeb vaeva, selgitab ja juhendab, kuid… ei midagi. Ja siis ütleb treener: „Väga hea, tubli!”, et motiveerida sind kiituse abil edasi pingutama. Üks võimalik stsenaarium on see, et sa tunned sellest suurt rõõmu ja pingutad veelgi rohkem, kuid järgmisel korral ei tule see sul jälle välja. Maad võtab ärevus, et sa ei saagi sellega hakkama, ja võib juhtuda, et sa loobud täielikult. Põhjuseks on liigne soov saavutada superhead tulemust ja rõõmustada seeläbi treenerit. On tekkinud ettevaatlikkus ja hirm liiga suurte ootuste ees.

Lastega võib sellises olukorras juhtuda, et nad ei proovigi enam kunagi, sest ei soovi kiitjale pettumust valmistada.

Kiitmise asemel kirjelda
Üldisel kiitusel ei pruugi olla ülal kirjeldatud kehva mõju. Samas üks on üsna kindel – hinge puudutavat ja arendavat see harva. Mida siis teha? Loobuda rääkimast ja kiitmast? Ühelt poolt mugav, kuid kindlasti mitte õige talitamise viis.

Kui kiita ei tohi, siis oleks nagu käed ära raiutud. Mida me selles olukorras tahame? Me tahame väljendada oma rõõmu, kui näeme midagi toredat ja kui kellelgi tuleb midagi hästi välja. Me tahame, et inimene tunneks ennast olulisena ja väärtuslikuna ning saaks aru, et temast hoolitakse. Tuleks rääkida oma rõõmust ja iseendast (mitte hinnata) ning kirjeldada teises inimeses seda, mis rõõmu valmistab. Märkamise kaudu saab edasi anda tunnustust ja heameelt. Ja räägi sinna juurde ka oma rõõmust, oma meeleseisundist.

*****

Kummal variandil on suurem mõju?
KAS
Mulle meeldis, kuidas sa koosoleku sisse juhatasid ja igaühele sõna andsid. Eriti tore oli see, et me saime rääkida oma kahtlustest ja sa lasid meil kõigil teha kokkuvõtte. Mul tekkis kohe päris mitu uut ideed.
VÕI
Sa olid tubli. Sa juhtisid seda koosolekut hästi.

*****

3 lihtsat asja, mida teha kiitmise asemel:
• Tunne (päriselt) huvi: küsi, kuidas inimesel läheb ja mis teda rõõmustab.
• Kuula: kui sa inimese käest seda küsid, siis kuula päriselt – nii, et ta tajub, et sa teda mõistad.
• Näita, et sa oled teda tähele pannud: ütle talle, mida sa märkasid ja kuidas see on sind mõjutanud.

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt