fbpx

Do’s & Don’ts: emotsionaalne intelligentsus

Olgu teemaks head suhted, edukas karjäär või lennukad isiklikud eesmärgid – emotsionaalne intelligentsus mängib õnnestumises sama suurt rolli kui intellektuaalne võimekus. Nippe, kuidas emotsioonid enda kasuks tööle panna, vahendab Karen Schmidt.

Do’s
Tee paus
Kui me kõik enne tegutsemist väikese pausi teeksime, siis kujutage ette, kui palju mõttetuid vaidlusi jääks pidamata. Teoorias tundub see kõik muidugi palju lihtsam kui päris elus, sest isegi kui me suudame emotsioone meisterlikult kontrollida, võib stress või lihtsalt halb päev nendega toimetuleku ikkagi märksa keerulisemaks muuta. Emotsionaalselt intelligentne inimene peatub ja mõtleb kindlasti enne tegutsemist.

Õpi kriitikast

Kriitikas on peaaegu alati vähemalt tera tõtt, isegi kui seda ei tehta õigel viisil ning muidugi juhul, kui eesmärk pole kedagi halvustada. Kui saad negatiivset tagasisidet, siis on sisuliselt kaks võimalust: võid emotsioonid kõrvale jätta ning mõelda,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt