fbpx

Ratastoolide insenerlahenduses loeb iga gramm

Veel mõnisada aastat tagasi tehti ratastoole puidust, need olid suured ja kobakad ning nägid välja nagu tõllad. Tänapäeval kaaluvad uusimad ratastoolid aga pea sama palju kui sülearvutid, toetavad profispordi harrastamist ja on paari lihtsa liigutusega kokkuvolditavad.

Süsinikkiust raam

Ratastoolimaailma viimaste aastate suurimaks innovatsiooniks on abivahendikeskuse Invaru tehniku Heigo Harendi sõnul Panthera süsinikkiust raamiga ratastool. 4,4-kilogrammine tool teeb silmad ette nii enim kasutust leidvatele ca 15-kilogrammistele ratastoolidele kui ka sama tootja teistele aktiivtoolidele. „Panthera X transpordikaal ehk raam ilma tagarataste ja porikaitsmeteta on 2,1 kg, mis teeb sellest kõige kergema ratastooli, mida meie kasutajad Eestis näinud on,” selgitab Harend.

1„Täna on Eestis Panthera uusima ratastooli kasutajaid umbes paarikümne ringis, sealhulgas kasutavad Panthera X-i lisaks tavakasutajatele nii Eestis kui ka maailmas tipptasemel ratastoolisportlased.“

Esimest korda esitleti Panthera X aktiivratastooli mõned aastad tagasi Saksamaal Düsseldorfis toimunud RehaCare’i abivahendimessil,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt