fbpx

Raivo Põldmaa: Linnateatri hall kardinal

Tallinna Linnateatri direktor Raivo Põldmaa juhib juba 25 aastat teatrit, mille piletid lähevad iga kuu alguses loetud minutitega ning sedasi juba kakskümmend aastat järjest. Ütlematagi selge, et Linnateater on Eestis omaette fenomen, millele turundust ei ole justkui vaja tehagi. Teatri edust ja direktori rollist selle juures vestles Põldmaaga Eva Pärtel.

Põldmaa välismaised kolleegid on Eesti teatrikülastuse statistikast lausa šokeeritud. Eesti Teatri Agentuuri andmetel külastati siinseid teatreid 2015. aastal kokku 1,1 miljonit korda, mis on meie pisikest rahvaarvu arvestades muljetavaldav. Isegi masu ajal ei hoidnud inimesed piletiraha pealt kokku. Eesti teatrikülastaja on teatrile lojaalne. „Oleme publikuga olnud kaasteelised juba 1990. aastatest saati. Palju on ka neid, kes vaatavad kõiki tükke, mida teeme,” räägib Põldmaa. Vabatahtlik (mitte pealesurutud!) lojaalsus on väga tähtis ja seda peab hoidma, teab teatrijuht.

Isehakanud teatriagendid

Linnateatri tõus Eesti kultuurimaastikul algas teatrikriitikute hinnangul 1990.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt