fbpx

Plastitööstus kui tulevikuvaldkond

Eesti Plastitööstuse Liidu tegevjuht Pilleriin Laanemets messil Instrutec 2016 (Foto: Eesti Näitused)

Plastitööstus on kindel tulevikuvaldkond, kusjuures juba praegu on plastik paljudes tootearenduse valdkondades täiesti vältimatu materjal. Valdkonna arengusuundadest ja innovatsioonist rääkisid Eesti Plastitööstuse Liidu juhatuse esimees Ivar Viira ja tegevjuht Pilleriin Laanemets. Neile esitas küsimusi Inseneeria peatoimetaja Mari Kamps.

Plastist üle maailma

„Polümeeritööstus on 1950. aastatest alates mahtudelt kasvanud keskeltläbi 10 protsenti aastas kogu maailma ulatuses. Kõikjalt on näha, et plasti tuleb mängu järjest rohkem. Euroopa on küll stabiliseerunud – Euroopa toodab täna tegelikult rohkem kui ise tarbib. Plastide vajadus suureneb üle maailma ja seda eriti Indias ja Aafrika riikides, kuna turg on suur, valdkond on uus. Kile aitab toiduaineid säilitada ja mõnes mõttes ka näljahäda leevendada. Võime kilet sallida või mitte, aga tänase seisuga pole midagi paremat välja mõeldud,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt