fbpx

Hea või paha – See on küsimus

Inseneeria peatoimetaja Mari Kamps

Kas plast on hea või paha? Kas kile on vajalik ja asendamatu või pigem kahjulik? Ilmselt on enamikul meist selle kohta oma arvamus, kusjuures mõni ütleb selle välja kirglikumalt ja valjuhäälsemalt kui teine.

Hakkasin ise sellele sügavamalt mõtlema pärast vestlust Eesti Plastitööstuse Liidu juhatuse esimehe Ivar Viira ja tegevjuhi Pilleriin Laanemetsaga. Rääkisime plastpudelitest ja nende ümbertöötlemisprotsessi suunamise võimalustest, mille taga on tootjate soov säästa keskkonda nii palju kui võimalik. Kas paha on see, kes ostab plastpudelisse villitud jooke või pigem see, kes jätab tühja pudeli loodusesse? Ma pole kunagi mõistnud neid inimesi, kes võtavad metsa või mereäärde kaasa rikkaliku sisuga piknikukorvi ja jätavad endast lahkudes maha igasugust pahna. Kui jaksasid loodusesse mehises koguses toidumoona kaasa võtta, siis ei tohiks plekkpurkide, plastpudelite ja igasugu kilekottide, mis kõik on tühjaks joodud-söödud, linna tagasi viimine ülejõukäivaks missiooniks olla. Kõik on ikkagi kahe kõrva vahel kinni.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt