fbpx

First LEGO League: varroa lestast vibroakustilise teraapiani

FIRST LEGO League Eesti finaalvõistlusel ulatusid uurimisteemad varroa lestast ja sigade haigustest kuni vibroakustilise teraapiani. Eesti meistriks tuli Sõmeru avatud noortekeskuse võistkond Triblox ja Meistri II karika viis koju KG Klemm Kuressaarest.

Meeskonna Triblox juhendaja Rasmus Kitse sõnul on LEGO robootika populaarsus viimaste aastatega märgatavalt tõusnud. Kindlasti ei ole see kõige lihtsam platvorm õpilastel programmeerimise õppimiseks, kuid mänguline ja huvitav. Sõmeru noorrobootikute sõnul on nad õppinud kõige enam meeskonnatööd ja teistega arvestamist, mis on tulevikus koolis, tööl või isiklikus elus vajalikud oskused.

Eesti Rahva Muuseumis 11.-12. märtsil toimunud võistlusest, mille teemaks oli „Loomadest liitlased“, võttis osa ligi 300 robotiehitajat Eestist, Lätist, Moldovast ja Itaaliast. Meistritiitli saanud võistkonnad sõidavad Eestit esindama rahvusvahelisele FIRST LEGO League Avatud Euroopa turneele Taanis.

Loomadest lähtuvad nutilahendused

FIRST LEGO League’i finaalvõistlusele pääsenud meeskondadel uurimisprojektid olid väga erinevad. Enamik õpilaste esitatud lahendustest olid juhitavad nutiseadmetega.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt