fbpx

Euroopa kõrgeim pilvelõhkuja kerkib Peterburi

Lakhta Center ehk Lahta Keskus teel Euroopa rekordi suunas

Peterburi kerkiv Euroopa kõrgeim pilvelõhkuja, 87-korruseline Lahta keskus, ei esita arhitektile väljakutseid üksnes ehituslikus vallas, vaid rinda tuleb pista nii poliitikute kui ka investoritega. Kirjutab Paavo Kangur.

„Kui olen vastamisi valge paberi ja pliiatsiga, siis tunnen ennast mugavalt ja kindlalt, aga kui pean tegelema poliitikaga või ajama asju linnavalitsuse ja investoritega, siis satun ebamugavustsooni,“ räägib Londoni ja Dubai töökogemusega Vene arhitekt Philip Nikandrov, kes oli Eesti Rahva Muuseumis (ERM) peetud Betoonipäeva peaesineja.

Ta on spetsialiseerunud suurte, keeruliste ja unikaalsete kõrghoonete projekteerimisele. Philip Nikandrov tutvustas oma kahte kõige tähtsamat projekti: Evolution Tower (Evolutsiooni torn) Moskvas ja praegu Peterburis ehitatavat Lahta keskust.

„Igale jõule on vastujõud. Tellijat on vaja veenda, mida keerulisem ja unikaalsem on projekt, seda suuremad on riskid.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt