fbpx

Auuu! Töökultuur turmtule all: olla üksik hunt või hundikarjas?

Jagamismajanduse ja idufirmade maailmas räägivad värbamisspetsialistid uutmoodi kasulikust töökultuurist: keskkond, kus igaüks on vaba ning valib, kus, mida ja kellega ta teeb. Hüppab ühest firmast teise või müüb oma teenust. Sellest, mis saab aga hierarhilisest korporatiivkultuurist ja meeskonnatööst, räägib lähemalt Raimo Seero.

Vabadus on äge ja paljudes sektorites, eriti loomevaldkonnas, saab oma oskusi müüa vähehaaval mitmele tellijale ning töötaja ei pea end siduma ei meeskonna ega ettevõttega. Just sinnapoole liigutaksegi. IT on paraku natuke teistmoodi valdkond, kus paljud teadmisi nõudvad töökohad eeldavad pigem väikeses karjas ehk tiimis olemist.

Rohutirtsud ehk ettevõttest ettevõttesse hüppajad

Vabakutselised ehk n-ö rohutirtsud pakuvad oma teenuseid ja on ettevõtetega väga pehmelt seotud. Nad võivad iga hetk lahkuda ja uue ettevõttega liituda. Tegemist on moodsa trendiga ja seda eriti just noorema tööjõu seas. Tööjõuportaalide statistika kohaselt vahetab 30% inimestest aasta jooksul töökohta.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt