fbpx

Muski ja Bezose raevukas kosmoseralli: SpaceX versus Blue Origin

Umbes kuu aja eest tekitas president Trump Ameerika kosmoseagentuuris NASA-s paraja tormi. Avalikkuse ette lekkis tema tiimi memo, kus tehti juttu „kiirest ja taskukohasest“ reisist Kuule ilma NASA osaluseta, samuti vajalikust konkurentsist „Old Space’i“ ja „New Space’i“ vahel. Ehkki nimesid ei mainitud, teavad kõik: kaks tähtsaimat „uue kosmose“ meest Ameerikas on SpaceX-i Elon Musk ning Amazoni Jeff Bezos. Üüratu maailmaruum on üha enam muutunud nende kahe mängumaaks. Põnevast kosmoserallist võttis välismeedia vahendusel osa Kerttu Kongas.

Amazoniga kuulsaks saanud Jeff Bezos on veendunud, et turismilennud kosmosesse on juba enam kui käeulatuses – kauaoodatud maiden voyage võiks toimuda 2018. aastal. Tema kosmoseettevõte Blue Origin saatis oma kosmoseturismi eesmärgil välja töötatud raketi New Shepard esimesele testlennule 2015. aasta aprillis.

Esimene edukas õhkutõusmine ja pehme maandumine, kus raketi esimene aste püsti jäi, õnnestus neil veidi enam kui aasta tagasi.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt