fbpx

Ventilatsiooni selgitavad tossutest ja show-valgustus

Screen Shot 2017-01-18 at 12.39.16Mektory ventilatsioonilabor club fresh air, mis sündis teravast vajadusest murda eelarvamusi, tutvustab õhuvahetuse põhitõdesid tossutesti ja põneva valgusmängu abil. Kirjutab TTÜ professor Hendrik Voll.

Vastavalt Eesti Kütte- ja Ventilatsiooniinseneride Ühingu (EKVÜ) hinnangule on meil igal aastal vaja 12–15 ülikooli lõpetavat kütte- ja ventilatsiooniinseneri, et eriala säiliks jätkusuutlikuna ning riigi vajadus pädevate inseneridega oleks kaetud. Kütte- ja ventilatsiooniinsenere koolitab Eestis vaid TTÜ ja paraku on lõpetanuid olnud viimastel aastatel alla kümne.

Tõehetk saabus 2013. aasta sügisel, kui TTÜ keskkonnatehnika õppekavale, mille alla kuulub ka kütte- ja ventilatsiooni eriala, asus õppima vaid neli uut tudengit. See oli ülikooli kõige nõrgem konkurss. Veelgi nukram pilt avanes pärast esimest aastat: neljast oli alles vaid üks.

Peamine põhjus, miks kütte- ja ventilatsiooni eriala on noorte seas ebapopulaarne, seisneb eeskätt eelarvamuses eriala suhtes. Tegelikult on aga tegemist äärmiselt laiahaardelise erialaga. Ventilatsioonisüsteemid tuleb valmis projekteerida ja ehitada,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt