fbpx

Hanna Läkk: eestlanna, kes kujundab kosmosearhitektuuri tulevikku

Kuu kivimitest kootud kangasstruktuurid, hapnikku siduvad tekstiilid, seentest kasvatatud kosmosebaasid ning robotehitus – need on ainult mõned teemad, millega Hanna Läkk Euroopa Kosmoseagentuuris tegeleb. Oma tööst ESTEC-is (European Space Research and Technology Centre) Advanced Concept Teamis räägib ta Taivo Pajule ise.

Mis eriala oled õppinud?

Pärast Tallinna Reaalkooli lõpetamist läksin Eestist YFU (Youth for Understanding) õpilasvahetuse kaudu aastaks Hollandisse maailma avastama. Kaugemaks eesmärgiks oli õppida seal arhitektuuri, selleks aga oli vaja selgeks õppida hollandi keel.

Tänu sealsele vahetusperele ning keelekursustele õnnestus saavutada vajalik tase, et Delfti Tehnikaülikooli sisse astuda. Tegin seal nii bakalaureuse- kui ka magistrikraadi ja samal ajal pidasin kooli kõrvalt mitmeid ameteid, et õpingute eest tasuda. Töötasin muu hulgas nii disaini- kui ka arhitektuuribüroodes, kust sain hea praktilise kogemuse.

Mind hakkas juba õpingute ajal väga huvitama tekstiilide kasutamine arhitektuuris. Pean silmas just tehnilist kangast konstruktsiooni osana,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt