fbpx

Durmazlari tehase juht Altan Arda: tippkvaliteeti õppisime esimestelt klientidelt

Screen Shot 2017-01-18 at 13.43.22

Altan Arda on töötanud tehases veerand sajandit, enne peadirektori ametisse astumist juhtis ta müügi- ja turundustegevust. Seega on ta olnud kättpidi juures viimaste aastakümnete kiirel kasvul ja rahvusvahelistumisel. Kirjutab Taivo Paju.

Kuidas on Durmazlari tehas tänasele tasemele jõudnud?

Meie esimesed väliskontaktid tekkisid Saksa firmadega. Vaatasime, kuidas nad töötasid. Õppisime neilt väga hoolikalt kõike, mis oli seotud kvaliteedi tagamisega. Meie ettevõtte asutaja ütles alati: „Kui sul ei ole täna leiba, aga sa teed kvaliteetseid asju, siis jõuab leib su lauale homme.“ Kui sa kvaliteediga ei tegele, kaotad kõik.

Me ei ole rahale, vaid ennekõike kvaliteedile orienteeritud firma. Käisime Euroopas vaatamas paljusid tehaseid, palkasime Euroopast, eeskätt Saksamaalt insenere ja konsultante. Võtsime 2008. aastal kasutusele 5S (*1) süsteemi, mida teatakse kui Toyota süsteemi. Sellest ajast oleme püüdnud arendada lean-tootmist.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt