fbpx

Tuljaku teekond tuutust tahvlini

Screen Shot 2016-08-09 at 16.26.46Tuljaku šokolaad on hea näide sellest, kuidas kohtuvad ajalugu ja tänapäev. Kalevi tootevalikus on Tuljaku nime kandvad, otsast lõpuni käsitööna valmivad kompvekid juba 1960. aastatest. Nendes, läbi ajaloo enim hinnatud Kalevi tumedast šokolaadist kompvekkides, on peidus meeldiv kreemjas koorepumatitäidis, millele annab paraja annuse särtsu sinna lisatud tilgake brändit.

Kalevi juubeliaastal jõudis Tuljaku kommide kõrval turule nende edasiarendus – kooretäidisega samanimeline tume šokolaad. Kui Tuljaku kompvekid valmivad ajaloolisi võtteid kasutades käsitööna, siis uus šokolaad sünnib tehnika viimast sõna kasutades.

Screen Shot 2016-08-09 at 16.12.03
Konšmasin Kalevi täisautomaatses šokolaadiköögis, kus valmivad kõik Kalevi šokolaadimassid.

 

 

Tuljaku šokolaad saab alguse šokolaadimassi valmistamisest täisautomaatses šokolaadiköögis. Kõigepealt segatakse kokku kõik retseptijärgsed komponendid, misjärel saadud mass peenestatakse võimsate valtsirullide vahel. See annab šokolaadile siidja tekstuuri. Edasi liigub mass konšmasinatesse, kus toimub selle intensiivne hõõrumine, andmaks šokolaadi maitsebuketile viimase lihvi. Šokolaadimassi valmimisele kulub ca 8 tundi.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt