fbpx

Kas 48 tunniga on kosmoseteaduses võimalik midagi saavutada?

Screen Shot 2016-08-09 at 11.38.13
Võidukas Spaceprot Technologies. Silti hoiab käes Kapten Korrosioon ehk Maido Merisalu.

Balti- ja Põhjamaade esimene kosmoseteemaline hackathon Garage48 SpaceTech 2016 oli kui revolutsioon kosmosetehnoloogia maastikul. Ideed ulatusid spetsiifilistest kosmosetehnikat puudutavatest kuni pööraselt hullumeelseteni – astronaudi tervisliku seisundi kohta infot koguvast nätsust kuni tuubitoitu pakkuva Cosmic Flavour Labini. Kirjutas Marie Jaksman.

Arendusnädalavahetus leidis aset 27.-29. mail Tartu Ülikooli Füüsika Instituudis. Esitatud 22 ideest valiti välja 12 parimat, mille autorid hakkasid ajaga võidu jooksma, et pühapäeval juba töötavat prototüüpi esitleda.

Meeskond DarkMoon, kelle ülesanne oli efektiivse algoritmi väljatöötamine Kuu pinnal vett ning mineraale otsivatele robotitele, seisis silmitsi ilmselt kõige tehnilisema probleemiga. Kollektiivselt töötavate ja infot koguvate robotite probleem osutus niivõrd aktuaalseks, et Eesti juurtega mentori ja žürii liikme Erika Ilvese ettevõte Shakelton Energy Company pakkus välja reaalse rahalise toetuse, kui DarkMoon suudab välja tulla uudse lahendusega.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt