fbpx

Skeleton astus esimese sammu masstootmise suunas

Screen Shot 2016-08-10 at 15.56.08

Eesti päritolu Skeleton Technologies avas Viimsis uue tootmisliini esimese etapi, milleks on superkondensaatorite sisuelemente rulli keriv Lõuna-Korea seade. Varem tehti seda tööd käsitsi. Liini järgmised etapid valmivad järk-järgult selle suve lõpuks. Vahendas Inseneeria tegevtoimetaja Mari Kamps.

Skeleton Technologies juhatuse esimehe Taavi Madiberki sõnul asetab uus liin tootmise teatud mõttes võrreldavale tasemele Nevadas asuva Tesla Gigafactoryga. „Skeletoni uuel tootmisliinil aastaga toodetavate superkondensaatorite summaarne võimsus on 6 gigavatti. Tesla on prognoosinud, et nende Gigafactoy aastatoodang aastal 2020 mahutab 35 GWh energiat. Tõsi, üks osa meie tehasest asub siin Eestis, teine aga Saksamaal. Seega võib öelda, et tegu on rahvusvahelise gigatehasega,“ selgitas ta.

Võimsad superkondensaatorid võimaldavad säästa palju energiat ja vähendada keskkonnamõju. Kui iga uus Euroopas kasutusele võetav veok oleks varustatud superkondensaatorite ja regeneratiivse pidurdussüsteemiga, siis hoitaks igal aastal kokku üle kahe miljardi liitri kütust ja väheneksid õhuheitmed.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt