fbpx

Kolumn: protsessid ja rituaalid

KAS OLETE MÄRGANUD, kui raske on organisatsioonides muudatusi läbi viia? Jätame kõrvale keerulisemad juhused nagu struktuurimuudatused, reorganiseerimised, liitumised jmt, kus leidub hulk erinevaid huvisid ja kuhu vastuolud on juba eos sisse kirjutatud. Vaatame näitena muudatust, millega inimesed rõõmuga kaasa tulevad, näiteks plaan lihtsustada ja kiirendada asjaajamist ning vabaneda ebaefektiivsetest protsessidest. Kas olete kuulnud, et keegi selle vastu protesteeriks?

Mõeldud-tehtud! Palgatakse kogenud juhtimiskonsultandid, kes kaardistavad kõik protsessid, viivad läbi intervjuud, analüüsivad mitmeid võimalusi ning esitavad lõpuks oma soovitused. Tavaliselt kipuvad konsultantide soovitused reaalsest elust vähem või rohkem irduma, kuid antud juhul oletame, et ettepanekud on tõepoolest hästi läbi mõeldud ning kõik nõustuvad, et kui need ellu viia, siis parandaks need ettevõtte toimivust märgatavalt.

Muudatuste elluviimisega seotud töögrupid moodustatud ja vastutusalad määratud, asutakse entusiasmiga bürokraatiat vähendama ja toimivust parandama. Kui aga mõne kuu pärast hakatakse arengutest vahekokkuvõtteid tegema, selgub, et konsultantide ettepanekutest on ellu rakendatud vaid käputäis,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt