fbpx

Hea töötaja saladus

Juht, sinu jutt töötaja väärtustamisest on kui tühjade tünnide kõmin, kui sa teda lähemalt tundma ei õpi.

Ühel arutelul selle üle, milline on ikkagi hea töötaja ning mis töötajaid tegelikult motiveerib, jäi Kadi Tamkõrva vestluskaaslaste suust kõlama mõte: inimeste arendamise ja motiveerimisega ei tasu üle pingutada, neid tuleb lihtsalt väärtustada just sellisena, nagu nad on. Nii töötab inimene su juures kaua ja pühendunult. Kuidas sellega ikka lood on, arutlebki Kadi Tamkõrv.

Oleme praegu ja lähiajal olukorras, kus töötajate hulk turul drastiliselt väheneb ning tööjõuturult lahkub rohkem inimesi, kui siseneb. Töötajate nappus seab ettevõtted olukorda, kus nende värbamine ja hoidmine muutub üha keerukamaks ja kulukamaks. Olen kindel, et juba viie-kuue aasta pärast loeme juhtimisõpikutest teistsuguseid teooriaid töötajate arendamise kohta ja kuuleme, kuidas meie tippjuhid räägivad töötajate väärtustamisest rohkem kui eales varem.

Raha kui väärtuse mõõdupuu

Paljud juhid arvavad tänase päevani,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt