fbpx

Slow Fix: miks on kiired lahendused elus ohtlikud, ehkki need on väga ahvatlevad


„Tasa sõuad, kaugele jõuad“

We have no money, so we’ve got to think.” Ernest Rutheford

Kiirtoit, kiirparandus, kiirtee – oi, kuidas me sõna kiir- armastame. Aga probleemide lahendamisel toob see tihti häda kaela. Carl Honoré raamatut „Slow Fix“ tutvustab Arno Baltin. 

Ehkki slow ruumi loojaid ja hoidjaid on teisigi, on seda ruumi olulisel määral kujundanud just Carl Honoré. „Tasa“ teema jõudis eestikeelse huviliseni Carl Honoré külaskäiguga Tartusse, konverentsile, mille korraldajaiks oli paradoksaalselt Fastleader, 2006. aasta septembris.

Külastuse tuules ilmus ajakirjas Director Taivo Paju intervjuu (2006) esinejaga. Süveneda sai teemasse aga juba raamatu „Kiirusta aeglaselt“ abil 2009. aastal. Ülevaateid raamatust pakkusid blogiartiklid (vt Varrak ja Raamatuvaramu).

Vahepeal (2008) ilmus autorilt inglise keeles „Under Pressure“ („Survestatud“),

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt