fbpx

Tippadvokaat Jüri Raidla: aus selgitus, miks ma ettevõtjana nii edukas olen

Jüri Raidla, verivärske aasta ettevõtja tiitli omanik, sai selle teenitult: tema advokaadibüroo on olnud turuliider aastakümneid. Firma mullune puhaskasum oli 1,8 miljonit eurot. Jüri Raidla räägib Taivo Pajule, mis on nende numbrite taga.

 

Prantslasi tasub kuulata

Selle eest, et meie advokaadibürool on suhteliselt hästi, isegi päris hästi läinud, pean ma olema tugevalt tänulik prantslastele. Kui 1992. aastal ministriametist loobusin, külastasin pankrotiseaduse ettevalmistamise käigus ühte Pariisi advokaadibürood. Õhtusöögil küsis minult üks selle advokaadibüroo partner: „Jüri, mida teha kavatsed?

„Veel ei tea,“ vastasin.

„Asutame koos advokaadibüroo!“ Nii läkski.
Ma ei olnud tänapäevast advokaadibürood ei seest- ega väljastpoolt näinud, selle ehitamise ja pidamise mõtteid ei olnud kusagil paberil kirjas. Õppisin kõike töö käigus prantslastelt. Tuhandeaastase büroo põhimõtet olen algusest peale järginud. See ei ole tegelikult midagi muud kui lähenemisnurk. „Jüri,“ ütlesid prantslased, „sa pead algusest peale võtma pika perspektiivi.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt