fbpx

AegaOn: Elvis Presley oleks selle kellaga õnnelik olnud!

Kui Elvis Presley aastaid tagasi oma ballaadi „Always on My Mind“ miljonite inimeste hinge laulis, ei osanud ta aimatagi, et see laul on 40 aastat hiljem inspiratsiooniallikaks esimesele Eestis tehtud käekellale. Kellale, mis rahvusvahelisest klientuurist hoolimata – või õigemini just selle tõttu – kannab eestikeelset nime „Aegaon“. Kirjutab Heli Lehtsaar. 

Lahedad asjad siin elus sünnivad ikka juhusest. Nii ka AegaOn kell. Selle väljamõtleja, disainer ja valmistaja ühes isikus on Janno Roodi, mees, kes on seni tegelenud mööblivalmistamisega ja kes jõudis vineerist kraanikausside idee ja teostusega Ajujahi konkursil 20 parema sekka.

Janno tunnistas tagasihoidlikult, et kui talle mõni idee tuleb, siis jääb see pähe tiirlema. „Enne seda peast välja ei saa, kui teen mõtte mingil kujul teoks. Nii oli ka vineerist kraanikausi ja nii on selle kella puhul,“ ütles ta.

Idee hakata käekellasid tegema torkas Jannole pähe rokikuningas Elvis Presley videot vaadates.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt