fbpx

Mati Ruul: aeg on meeskond üles äratada. Tea, et ebameeldivused käivad asja juurde


Vahet pole, mis põhjusel meeskonnas asjad pea peale keeratakse. See lihtsalt on aeg-ajalt vältimatu, nagu ka selle juurde käivad tigedad pilgud ja mõnikord isegi pisarad. Seda kinnitab kogenud meeskonnatreener Mati Ruul. 

Teadmine, et vanamoodi enam ei saa ning aeg on meeskonnas üks põhjalik muudatus teha, jõuab juhini väga erineval moel. Kõige levinum viis on see, et omanik või ülemus tuleb ja ütleb otse: „Tulemused ei rahulda mind.“

Aga juht võib ka ise märgata, et midagi ei klapi: marginaal langeb, turuosa ei kasva, kliendid lahkuvad, kaebuste hulk kasvab, töötajad on rahulolematud ja parimad neist lahkuvad.

Piltlikult võib iga organisatsiooni võrrelda kelguga, mis hakkab mäest alla sõitma: alguses libiseb see suure hooga, siis aeglustub ja lõpuks jääb seisma. Tõsi, ettevõte küll päris seisma ei jää, kuid tempo muutub siiski üha aeglasemaks ja konkurendid kipuvad mööda minema.

Sama halb on olukord,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt