fbpx

Kus on Eesti muusikute startupid?


Helen Sildna
Baltikumi võimsaima muusikafestivali Tallinn Music Week peakorraldaja

Selleks et aru saada, mis globaalselt sellel skaalal üldse toimub, peaks veidi konteksti avama. 2013 aastal esitles muusikatööstuse konverents Midem ja Berklee College of Music uuringut, mis näitab, et pärast tohutut langust hakkas 2012. aastal muusika müük esimest korda üle aastate kasvutrendi näitama (0,3%). See kasv oli tekkinud puhtalt digitaalsete platvormide ja uute ärimudelite pealt.

Maailma juhtivad digitaalplatvormid, sh iTunes, Spotify ja Deezer pakuvad hetkel oma teenuseid rohkem kui 185 riigis. Vaid paar aastat tagasi oli neid riike 20. Tekkinud on olukord, kus plaadifirmad jõuavad digimüügi kaudu ka riikidesse, kus siiani puudus isegi füüsilise müügi infrastruktuur. Praegu tegutseb globaalsel turul enam kui 500 litsentseeritud digimuusikateenuse firmat, pakkudes klientidele üle 30 miljoni muusikapala.

Rootsis, The Pirate Bay ja striiming-hiiglase Spotify sünnimaal,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt